Aker Solutions-jobb i Brasil

Fikk oppdrag på et av Brasils største oljefunn.

Aker Solutions har signert en kontrakt med Petrobras for levering av et subsea produksjonssystem og tilknyttede tjenester for Mero 1-prosjektet i utviklingen av Mero-feltet, går det frem av en børsmelding.Mero-feltet er et av de største oljefunnene i Brasils presalt-område.Produksjonssystemene omfatter 12 vertikale subsea-trær, fire distribusjonsenheter og tre toppside-kontrollstasjoner for den flytende produksjonsenheten Guanabara, samt reservedeler.Arbeidene har allerede startet. Leveransene er planlagt i 2020, installasjonene mellom 2020 og 2023.Partene vil ikke avsløre størrelsen på kontrakten. Aker Solutions vil bokføre kontrakten i 3. kvartal 2018.Les mer her.KjempekontraktSamtidig planlegger Petrobras å utstede anbud for to FPSO-er til Mero-utviklingen, melder Upstream ifølge TDN Direkt.Kontraktsstørrelsen anslås til 11 milliarder dollar.Blant selskapene som er invitert til budrunden er BW Offshore, Modec, SBM Offshore og belgiske Exmar.