Chesapeake sluker oljeselskap

Aksjene går hver sin vei.

Ralph Wilson

Chesapeake Energy har inngått avtale om kjøp av WildHorse Resource Development i en avtale verdsatt til rundt 3,977 milliarder dollar.WildHorse-aksjonærene vil motta 5,989 Chesapeake-aksjer, eller en kombinasjon av 5,336 aksjer pluss tre dollar i cash, per WildHorse-aksje.Avtalen ventes sluttført i 1. halvår 2019.- Denne transaksjonen akselererer vår strategiske plan og utvider verdiskapningsmulighetene for våre aksjonærer med en førsteklasses eiendel til en attraktiv verdsettelse, og vil stimulere både oljeproduksjon, driftsmarginer og kontantstrømvekst betydelig, sier Chesapeake-sjef Doug Lawler i en kommentar.Kontantdelen av avtalen på 275-400 millioner dollar vil finansieres av en rullerende kredittfasilitet.Markedet reagerer med å sende Chesapeake ned 7,3 prosent i førhandelen, mens WildHorse spretter opp over 11 prosent.Toppet konsensusChesapeake Energy melder samtidig om et resultat etter skatt på 60 millioner dollar, eller syv cent per aksje, i 3. kvartal.I samme periode i fjor gikk selskapet i minus med 41 millioner dollar, eller fem cent per aksje.Justert for engangseffekter kom resultatet per aksje inn på 19 cent, som topper FactSet-konsensus på 15 cent.Inntektene steg fra 1,943 til 2,418 milliarder dollar, noe som også overgikk konsensus som lå på 2,344 milliarder dollar.