Einar Aas-porteføljen gir solid gevinst

Porteføljen som tok knekken på Einar Aas kan ha vært lukrativ for aktøren som kjøpte den.

De enorme kraftkontraktene som veltet Einar Aas kan vise seg å bli et lukrativt kjøp for aktøren som overtok, skriver DN.– Med dagens priser ligger porteføljen med en pluss på flere hundre millioner kroner, sier analysesjef Tor Reier Lilleholt i analyse- og konsulentselskapet Wattsight.Da Nasdaq Clearing solgte porteføljen i en lukket budrunde, endte prisforskjellen mellom tyske og nordiske kraftpriser på 15 euro, som var langt høyere enn normalt.Lilleholt legger til grunn at porteføljen hadde en nettoposisjon mellom nordiske og tyske kraftkontrakter på ti TWh og at den ble overtatt da prisforskjellen var på 15 euro mellom tyske og nordiske kraftpriser.Mandag endte prisforskjellen på 13 euro, den laveste på lenge.– Det kan godt være at det blir en god handel for en aktør som er så stor at den ikke er nødt til å gå ut og selge i markedet. Det var ikke nødvendigvis noen dårlig portefølje, den ble bare for stor for Einar Aas, sier Lilleholt.Vattenfall, som antas å være kjøperen av porteføljen, vil ikke kommentere saken.