Equnior-analytiker: - Dette er smart å gjøre nå

Det flyter over av kontanter. Hva skal pengene gå til?

Equinor var blant dagens mange tallfremleggere, og endte opp 0,1 prosent til 214 kroner som den mest omsatte aksjen på Oslo Børs.Oljekjempen la frem et justert driftsresultat (EBIT) på 4,8 milliarder dollar. Dette er mer enn dobling av samme tallstørrelse fra i fjor, og det beste på fire år.- De leverer bra tall, det er ikke tvil om det. De holder kostnadene sånn passe i sjakk og gjør stort sett fornuftige ting. Med dagens oljepris så «spruter» det jo kontanter, sier analytiker John Olaisen i ABG Sundal Collier til TDN Direkt.Kontantstrømmen fra driften (før skatt og arbeidskapital) kom inn på 20,4 milliarder dollar per 3. kvartal, opp fra 15,2 milliarder dollar på samme tid i fjor.Hva Equinor skal bruke pengene til var også fokus på selskapets analytikerkonferanse, påpeker Olaisen overfor nyhetsbyrået.- Hvis de er smarte, gjør de tilbakekjøp av aksjer istedenfor å øke utbyttet så mye, sier analytikeren.Equinor-styret opprettholder utbyttet på 0,23 dollar per aksje (rundt 1,91 kroner) for 3. kvartal. Toppsjef Eldar Sætre opplyser ifølge TDN Direkt at tilbakekjøp av aksjer er noe selskapet vurderer frem i tid.