Oljeprisen har stupt i oktober

Oljeprisen nådde toppen i begynnelsen av oktober. Siden har det gått utforbakke.

Oljeprisen fortsatte ned i går, og har stabilisert seg på 76 dollar fat over natten. Siden den siste toppen i begynnelsen av oktober har oljeprisen falt med 11 prosent, fastslår Nordea Markets' Joachim Bernhardsen i dagens morgenrapport.«Mye skyldes svakere nøkkeltall og frykt for avmating i den globale veksten, som betyr svakere vekst i etterspørselen etter olje. Samtidig øker de amerikanske oljelagerne, noe vi også får tall på i dag. Det er ventet en økning i lagerne for sjette uke på rad. En del av årsaken bak lagerøkningen er nok at det er logistikk-problemer i USA på å få oljen ut. Dette reflekteres i en høy spread mellom Brent (nordsjøolje) og amerikansk WTI. Akkurat nå handler Brent USD10 over WTI, noe som er sjeldent høyt», heter det i rapporten.Nordea Markets ser også at amerikansk oljeproduksjon stiger mer enn ventet. Den samlede produksjonen fra USA har nå kommet over 11 millioner fat per dag, og de nye prognoser fra EIA i dag vil trolig oppjustere produksjonsprofilen fremover.Siste notering for Brent-oljen er 76,71 dollar fatet, opp 1,1 prosent.