Oljeprisen løftes av lagerøkning

City Index-analytiker Fiona Cincotta sa faktorer utenom oljemarkedet er det som leder markedssentimentet. 

Oljepriser stabiliseres torsdag, og er på returen fra tidligere nedsalg etter asiatiske og europeiske aksjer stupte etter Wall Streets største nedtur siden 2011. Brent-oljen er opp 0,81 prosent til 76,79 dollar per fat, mens den lettere WTI-oljen klatrer 0,69 prosent til 67,28 dollar per fat. Snuoperasjonen følger oppturen i amerikanske aksjer, der de tre største indeksen er opp over én prosent hver. City Index-analytiker Fiona Cincotta sier til CNBC at det er faktorer utenom oljemarkedet som leder markedssentimentet. - Frykt og angst rundt om i verden spiller en større rolle en tilbud og etterspørsel, sa Cincotta.Frykter overproduksjonFlere investorer er bekymret over stigende oljeinventarer når tilbud forbigår etterspørsel i nøkkelmarkeder.USAs råoljeproduksjon har steget gradvis siste tiåret og nådde 11,2 millioner fat per dag, som er ny rekord. USAs kommersielle råoljelager steg for femte uke på rad forrige uke, etter en økning på 6,3 millioner fat til 422,79 millioner fat, ifølge EIA. Saudi-Arabias OPEC-representant sa torsdag at oljemarkedet vil erfare overproduksjon i fjerde kvartal. - Markedet i fjerde kvartal vil føle på et skift mot overproduksjon, som vist av de stigende lagertallene de siste ukene, sa Adeeb Al-Aama til Reuters. Investorer frykter også for konsekvensene av amerikanske sanksjoner mot iransk oljeeksport, som vil iverksettes fra 4. november.