Oljeprisene spretter opp igjen

Støtten kommer fra Kina.

Etter to dager med kraftige fall, revansjerer også oljeprisene seg fredag morgen.Brent-oljen stiger 1,1 prosent til 81,14 dollar fatet, mens WTI-oljen trekker opp 1,0 prosent til 71,70 dollar fatet.Støtten kommer fra Kinas handelsbalanse , som viste robust råoljeimport.Målt per dag har den kinesiske råoljeimporten ikke vært høyere siden mai.OPEC jekker nedOPEC var i går ute med en ny månedsrapport, og jekket der ned etterspørselen for tredje måned på rad.Organisasjonen viser til en verdensøkonomi i motvind, med handelskrig og volatilitet i fremvoksende økonomier.OPEC vurderer markedet som godt forsynt, og vegrer seg mot å skape ytterligere overflod neste år.- Vi estimerer fortsatt en etterspørselsvekst på 1,2-1,5 millioner fat per dag i år, og øyner risiko for svakere vekst i 2019 hvis handelskonflikten eskalerer, skriver ANZ Research-analytikere ifølge Reuters i en rapport.Vi tar også med gårsdagens tall, som viste at amerikanske råoljelagre steg mer enn dobbelt så mye som ventet i forrige uke.