Oljeprisene vender opp

Irak-signaler sørger for løft.

Etter å ha vært i negativt terreng gjennom dagen, har oljeprisene vendt nesen oppover fredag ettermiddag.Brent-oljen stiger 0,7 prosent til 77,39 dollar fatet i dagens handel, mens WTI-oljen er opp 0,3 prosent til 67,51 dollar fatet.To kilder med kjennskap til Iraks oljeeksport opplyser til Reuters fredag at landet i november vil stanse oljefrakten fra Kirkuk-feltet til Iran når USAs sanksjoner trer i kraft.- Markedet må våkne opp til det faktum at Iran-sanksjonene trer i kraft 4. november. Det er bare et par uker unna, sier oljeanalytiker Phil Flynn i Price Futures Group i Chicago til nyhetsbyrået.Til tross for ettermiddagens oppgang, ligger Brent-oljen an til å falle over tre prosent denne uken, mens WTI-oljen sikter mot rundt 2,5 prosent fall.