Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller fredag morgen.

Brent-oljen er fredag morgen ned 0,77 prosent til 76,30 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,04 prosent til 66,63 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,54 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Ifølge TDN Direkt fortsetter bekymringer om overflødig tilbud i markedet å være i fokus.Torsdag uttalte Saudi-Arabias OPEC-sjef Adeeb Al-Aama ifølge nyhetsbyrået at oljemarkedet kan gå mot en situasjon med overskudd på tilbudssiden i 4. kvartal.Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih sa at Saudi-Arabia og Russland har blitt enige om å forlenge pakten for å bevare oljestabiliteten, og at dersom økningen i oljelagrene fortsetter vil det bli en "nedadgående intervensjon for å oppnå balanse".RBC Capital Markets mener ifølge The Wall Street Journal og TDN Direkt imidlertid at markedet overser et viktig "bullish" signal, nemlig at Kina strammer inn importen av iransk råolje.Meglerhuset påpeker at det motsatte var ventet - at Kina ville øke importen fra Iran, men nå har det kommet frem at de kinesiske importørene Sinopec og CNPC har valgt å ikke slå til på iranske laster for november.