Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller litt tilbake tirsdag morgen.

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,13 prosent til 77,27 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,21 prosent til 67,18 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 77,29 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen er dermed omtrent på akkurat samme nivå som da Oslo Børs stengte.Analytikere sier ifølge TDN Direkt nå at sentimentet i oljemarkedet har blitt bearish, samtidig som det er tegn på økende russisk produksjon, mulig brudd på de amerikanske sanksjonene mot Iran, og et økende antall amerikanske rigger de seneste dagene.IEA-sjef Fatih Birol sier ifølge nyhetsbyrået tirsdag at høyere oljepriser rammer forbrukerne og at det kan føre til lavere etterspørsel.- Det er to nedadgående press på den globale oljeetterspørselsveksten. En er høyere oljepriser, og i mange land er de direkte relatert til forbrukerpriser. Det andre er at det globale økonomisk vekstmomenumet sakker av, sier Birol til Reuters, ifølge TDN Direkt.