Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen klatrer oppover onsdag morgen.

Brent-oljen er onsdag morgen opp 0,84 prosent til 76,59 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,70 prosent til 66,64 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 76,36 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisen falt markant etter stengetid i Oslo, men har så styrket seg igjen etter oppgang både på børsene i USA og Asia.- Det amerikanske aksjemarkedet hentet seg inn over natten og gir de asiatiske markedene en ledelse, men oppgangen kan egentlig bli sett på som en fortsettelse av tilstanden av volatilitet, sier strateg Pan Jingyi i IG, ifølge TDN Direkt.Analytikere fremhever ifølge nyhetsbyrået at energimarkedene er drevet av bearish faktorer. Blant annet viste API-tallene tirsdag kveld en lageroppbygging i amerikanske råoljelagre forrige uke."Oljeprisen datt tirsdag til det laveste nivået siden august, ettersom handelsspenninger mellom USA og Kina truet med å avspore global vekst, og dermed også energietterspørsel, på en tid der de amerikanske råoljelagrene stiger", skriver analytikerne i UOB, melder TDN Direkt.Både terminkontrakter for Brent- og WTI-olje har falt om lag 10 dollar per fat fra fireårs-toppen som ble registrert den første uken i oktober.- Alle trodde vi skulle gå inn til 90-tallet, men nå går vi mot 60-tallet, sier oljestrateg Tony Nunan i Mitsubishi Corp, ifølge nyhetsbyrået.