Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen har styrket seg kraftig siden børsslutt onsdag.

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,17 prosent til 86,14 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,22 prosent til 76,24 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 84,55 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Dermed er oljeprisen litt ned inneværende døgn, etter å ha steget betydelig i går ettermiddag.EIA meldte ifølge TDN Direkt onsdag at de amerikanske råoljelagrene steg med 8,0 millioner fat til 404,0 millioner fat i forrige uke, mot en forventning om en bygging på 2,0 millioner fat pr dag. Normalt sett faller oljeprisene på sterk lagerbygging. Produksjonen lå uendret fra uken før på 11,1 millioner fat pr dag.Analytikere sier ifølge nyhetsbyrået at påvirkningen av lagerbyggingen ble motvirket av bekymringer om tilbudssiden.- Videre bekymringer over produksjonsbortfall fra Iran burde fortsette å løfte prisene høyere, spesielt ettersom asiatiske land, inkludert Sør-Korea, Japan og India empirisk sett stanser oljeimport fra den islamske republikken, sier råvareøkonom Barnabas Gan i OCBC til Platts.Ifølge TDN Direkt kom det onsdag flere uttalelser fra representanter for Opec/ikke-Opec-medlemsland, der blant annet Russlands president Vladimir Putin sa at USAs president Donald Trump har rett når han sier at oljeprisene er for høye, samt at Russland er fornøyd med oljepris på 65-75 dollar pr fat.I slutten av september uttalte Saudi-Arabias energiminister Khalid al-Falih at de er komfortable med at brent-prisen stiger over 80 dollar pr fat. Han i går at Saudi-Arabias produksjon nå er på 10,7 millioner fat pr dag, samt at produksjonen i november ventes å bli svakt høyere.