Åpner for å fremskynde Johan Sverdrup

Optimistiske toner fra Lukas Lundin.

Operatør Equinor har varslet oppstart på Johan Sverdrup-feltet i november 2019, men nå åpner deleier Lundin Petroleum for å fremskynde.- Mye er jo allerede gjort der, jeg tror vi kan komme i gang noe tidligere neste høst. Selv om det ikke er mye tidligere, vil en oppstart før planlagt tidsplan gjøre en betydelig forskjell for Lundin Petroleum, sier styremedlem Lukas Lundin i Lundin Petroleum ifølge di.se til Nyhetsbyrån Direkt.Equinor har tidligere anslått 70 prosent som mulig utvinningsgrad, men Lundin uttrykker overfor nyhetsbyrået håp om at den kommer enda høyere.Kjempefeltet bedømmes for tiden å ha ressurser tilsvarende 2,2-3,2 milliarder fat oljeekvivalenter.- Jeg tror likevel vi kan komme opp til tre milliarder, sier Lundin videre til Nyhetsbyrån Direkt.Equinor er altså operatør på Johan Sverdrup med en eierandel på drøye 40 prosent, mens de andre partnerne er Lundin (22,6 prosent), Petoro (17,36 prosent), Aker BP (11,57 prosent) og Maersk Oil (8,44 prosent).


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også