- DNO må høyne budet

Analytiker mener dagens bud favoriserer DNO-eierne.

DNO varslet mandag morgen at selskapet vil legge inn et bud på alle aksjene i Faroe Petroleum.Tilbudet på 152 pence per aksje i kontanter tilsvarer 20,8 prosent premie på fredagens sluttkurs.Dette verdsetter selskapet til rundt 607,9 millioner pund, tilsvarende omtrent 6,7 milliarder kroner.DNO eier fra før 28,22 prosent av Faroe Petroleum.Markedet reagerer positivt.- Må høyne budetFaroe Petroleum spretter opp 21,8 prosent til 153,24 pence på London-børsen.På Oslo Børs stiger DNO 3,2 prosent til 13,39 kroner.Etter et første øyekast synes Sparebank 1 Markets-analytiker Teodor Sveen-Nilsen at budet utgjør en bedre deal for DNO-eierne enn for Faroe-eierne.- Vi tror DNO vil komme til å måtte øke tilbudsprisen med 10-20 prosent, skriver han ifølge TDN Direkt i en kommentar.Opsjoner vanner ut?Analytikeren estimerer den impliserte oljeprisen i budet til 50 dollar fatet.Les også: - Smart av DNO å legge inn bud nå Sveen-Nilsen viser videre overfor nyhetsbyrået til at DNOs Faroe-bud tar høyde for potensiell utvanning gjennom opsjonsprogrammer for selskapets ledelse.- Budet er derfor betinget av at DNO gjennom tilbudet oppnår en eierandel i Faroe på 57,5 prosent pluss en aksje, tilsvarende 50,1 prosent av fullt utvannet, skriver han.Soleklart Faroe-styreTDN Direkt påpeker at DNO ifølge britiske regler må vente i minimum 14 og maksimalt 28 dager med å fremstille tilbudsdokumenter.Når tilbudet er ute, har Faroe Petroleum 14 dager på seg til å svare. Budperioden på være på minst 21 dager.Faroe-styret har i en foreløpig respons anbefalt eierne på det sterkeste å sitte stille .Det falt ikke i god jord da DNO tidligere i år ba om en styreplass i Faroe, og selskapet trakk til slutt kravet om en ekstraordinær generalforsamling for å få dette til.