Einar Aas reddet fra konkurs

Nasdaq-avtale redder Einar Aas fra konkurs.

Kraftinvestor Einar Aas har landet en avtale med oppgjørssentralen Nasdaq Clearing som redder ham fra å bli slått konkurs, skriver DN.Avtalen innebærer ifølge avisen at investoren får beholde huset i Grimstad, bilen og en båt.Dog må han selge unna mye av sine eiendeler - både aksjer, eiendommer og kunst, for å dekke de andre aktørenes tap på den nordiske kraftbørsen.- Som en konsekvens blir det ingen disputt om Nasdaqs håndtering av markedet eller annet, sier Aas-advokat Marius Moursund Gisvold.Agder Energi siste brikkeDa fristen for forhandlingene mellom Nasdaq og Aas gikk ut klokken 18:00 onsdag kveld, var det ifølge DN ett medlem som sa nei til avtalen: traderens lokale kraftverk Agder Energi.Samtlige 166 medlemmer av den nordiske kraftbørsen måtte si ja for å lande avtalen.Men torsdag ettermiddag kom også Agder Energi på plass, og nå har alle gitt sin tilslutning frivillig, skriver avisen.Aas har for øvrig tidligere jobbet for et datterselskap av Agder Energi.(©NTB)


Les også