Equinor investerer i regnskog

Energiselskapet Equinor satser på klima og vil bruke opp til 84 millioner kroner årlig på bevaring av regnskog.

Energi

Satsingen kan starte allerede neste år.– De viktigste klimatiltakene for Equinor vil fortsatt være å redusere utslippene fra vår produksjon av olje og gass, og betydelig vekst innen fornybar energi. Men for å begrense de menneskeskapte klimaendringene må vi alle gjøre mer, sier konsernsjef Eldar Sætre i Equinor, som sier satsingen sannsynligvis begynner i løpet av 2019.Equinor vil kutte like mye utslipp fra redusert avskoging tilsvarende det selskapet i dag slipper ut i områder der de verken må betale CO2-avgifter eller omfattes av et kvotesystem, ifølge E24. Equinors samlede CO2-utslipp fra egenoperert virksomhet lå i fjor på 14,9 millioner tonn. En million tonn skal kuttes, noe som vil tilsvare mellom 42 og 84 millioner kroner årlig.Kunngjøringen av satsingen skjedde i forbindelse med Equinors høstkonferanse i Oslo tirsdag formiddag. Til stede var også statsminister Erna Solberg (H) og sekretær Patricia Espinosa for FNs rammekonvensjon om klimaendringer.– Jeg ønsker å takke Equinor for de gode nyhetene denne morgenen. Jeg roser dere for dette initiativet og så håper jeg andre selskaper følger deres eksempel. Vi må alle trappe opp klimatiltakene våre om vi skal kunne klare å nå målene fra Parisavtalen, sa statsministeren i sin tale på konferansen.Norge har støttet kampen mot avskoging siden 2008, med rundt 23 milliarder kroner, og skal fortsette dette arbeidet fram mot 2030.(©NTB)

equinor
regnskog
Nyheter
Energi