- Folk har mistet troen

Oljeprisene fortsetter nedover onsdag.

Utsikter til økt produksjon og oppbygging i amerikanske råoljelagre setter en stopper for optimisme i oljemarkedet.Brent-oljen er onsdag morgen ned 0,22 prosent til 71,97 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,55 prosent til 61,87 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,83 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Brent-oljeprisen har falt 16 prosent siden tidlig i oktober - fra en topp på 86 dollar per fat, skriver TDN Direkt.- Folk har mistet troen. Det var optimisme knyttet til at oljemarkedet skulle inn i et sterkt bull-marked. Når det ikke skjedde, kan psykologien virke motsatt vei, sier sjefsstrateg Tim Atwill i Parametric Portfolio Associates til The Wall Street Journal, ifølge nyhetsbyrået.Mandag ble det gitt unntak til de største kundene av iransk olje, noe som lar dem importere fra landet de neste 180 dagene. Ifølge Reuters estimerer analysehuset FGE at unntakene vil muliggjøre 1,2 til 1,7 millioner fat med oljeeksport fra Iran.«Med unntakene, kan prisene havne i området 70 til 80 dollar per fat, med en oppside på 85 dollar per fat, og en nedside til 65 dollar per fat», skriver FGE.Amerikanske energimyndigheter (EIA) jekket tirsdag opp fremtidsutsiktene for amerikansk oljeproduksjon, der det nå ventes en produksjon på 12,1 millioner fat per dag i 2019, sammenlignet med tidligere anslag på 11,5 millioner fat per dag, ifølge nyhetsbyrået.- Alt dette kombinert skaper alt for mye tilbud, sier direktør Gary Ross i Black Gold Investors til WSJ.Dette kommer i tillegg til nyheten om at Irak er i samtaler med internasjonale oljeselskaper slik at landet kan øke oljeproduksjonen, og en avtale vil ifølge den irakiske oljeministeren Thamer Ghadhban snart være klar, ifølge Reuters.Ministeren uttalte ifølge nyhetsbyrået at Irak har et mål om en produksjonskapasitet på fem millioner fat per dag i 2019, og at eksporten er ventet til 3,8 millioner fat per dag. Videre planlegger landet å øke eksporten til 8,5 millioner fat per dag de kommende årene.