Okea melder om et resultat etter skatt på minus 64,4 millioner kroner i 3. kvartal, mot minus 6,4 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultatet før skatt gikk fra minus 30,2 til minus 19,1 millioner kroner.Driftsresultatet kom inn på pluss 75,5 millioner kroner, sammenlignet med minus 13,1 millioner kroner i 3. kvartal 2017.Totale driftsinntekter gikk fra 1,7 til 22,4 millioner kroner.Regnskapet er belastet med finanskostnader på 111,6 millioner kroner.Yme-oppgjørOkea inngikk i juli en lånefasilitet øremerket leting, begrenset opp til 300 millioner kroner.Selskapet opplyser for øvrig at decommissioning-kostnader på Draugen- og Gjøa-eiendelene estimeres til 120 millioner dollar (én milliard kroner) etter skatt.Shell vil ta 80 prosent av dette basert på en avtalt verdi, mens Okea tar resten.Okea viser også til at SBM Offshore inngikk avtale om endelig oppgjør av et forsikringskrav tilknyttet Yme-prosjektet.Okeas andel av oppgjøret estimeres til 115 millioner kroner, og er inkludert i andre driftsinntekter for kvartalet.Milliarddeal snart i boksOkea ble startet av eks-statsråd Ola Borten Moe, Knut Evensen, Erik Haugane og Anton Tronstad i 2015. Selskapets navn består av initialene i gründernes fornavn.Selskapet inngikk i juni i år en avtale om å overta Norske Shells eierinteresser på Draugen- og Gjøa-feltene for til sammen 4,52 milliarder kroner, samt operatørskap på førstnevnte.Etter fullført transaksjon blir thailandske Bangchak offisielt selskapets største eier med ca. 49 prosent.Olje- og energidepartementet og Finansdepartementet har godkjent transaksjonen, og førstnevnte har også godkjent Okea som Draugen-operatør.Partene ventes å fullføre transaksjonen 30. november. Effektiv dato for transaksjonen er 1. januar 2018.