Oljeanalytiker tolker Saudi-kutt

- Merkbart lavere risiko.

Khalid Al-Falih, Minister of Energy, Industry and Mineral Resources and President of the OPEC Conference of Saudi Arabia speaks to journalists prior to the start of a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria, Thursday, Nov. 30, 2017. OPEC and allied oil producing-nations are going into meetings amid apparent consensus on extending their output cuts. (AP Photo/Ronald Zak) Ronald Zak
Energi
I helgen ble det kjent atmed 500.000 fat per dag i desember fra november-nivået.Landets oljeminister Khalid al-Falih viste til at energimarkedene har «overkorrigert» de seneste ukene.- OPEC/ikke-OPEC har brukt to år på å få lagrene ned, og den jobben har de ikke lyst til å forspille ved å sende markedet inn i overtilbud med fulle produksjonsnivåer. Russland og Saudi-Arabia var trolig i oktober og november på rekordhøye nivåer, så det er naturlig at de skalerer litt tilbake for å balansere markedet, sier oljeanalytiker Helge André Martinsen i DNB Markets til TDN Direkt.- Villige til å kutteEt kutt fra Saudi-Arabia på 500.000 fat per dag vil i så fall ligge 300-350.000 fat under normalen for sesongen.- Det sesongmessige normale for landet er å kutte produksjonen med 150-200.000 fat fra november-nivået i desember. Dersom de går ned 500.000 fat per dag, indikerer Saudi-Arabia at de er villige til å ta et kutt, fortsetter Martinsen.Han peker overfor nyhetsbyrået videre på Russlands uttalelser om at landet stiller seg bak konsensus.- Kan hente seg innCommerzbank mener ifølge TDN Direkt at et kutt fra Saudi-Arabias vil gjøre det lettere for OPEC/ikke-OPEC å bli enige om et generelt kutt ved neste møte i Wien, 6. desember.- Risikoen for overtilbud er merkbart redusert, skriver meglerhuset, som på kort sikt ser for seg et innhentingspotensial for oljeprisene.Brent-oljen stiger mandag ettermiddag 0,9 prosent til 70,79 dollar fatet, mens WTI-oljen legger på seg 0,8 prosent til 60,64 dollar fatet.