Oljeprisen faller to prosent på lagerøkning og OPEC-frykt

Markedet kjenner også på frykten om OPEC-land vil nå en avtale neste uke angående produksjonskutt.

Oljepriser falt under 60 dollar fatet onsdag, og fortsatte den nedadgående trenden etter amerikanske råoljelagre økte for tiende uke på rad. Markedet venter også spent på om OPEC-landene vil komme til enighet angående produksjonskutt, ettersom Saudi Arabia og Nigeria har i dag sagt de ikke vil forplikte seg til ytterligere nedskaleringer alene. Den amerikanske lettoljen er i skrivende stund ned 1,96 prosent til 50,55 dollar, samtidig som Brent-oljen faller 1,75 prosent til 59,34 dollar per fat. Amerikanske råoljelagre steg med 3,6 millioner fat i ukene frem til 23. november, og overgikk dermed forventningene. - Markedet fortsetter å kjenne på trykket grunnet bekymringen rundt overproduksjon og avtagende, global etterspørsel, sa Gene McGillen, visepresident i Tradition Energy. - Det er vanskelig å bli mer bearish etter denne rapporten, ettersom vi barberte 30 prosent av verdiene våre de siste to månedene, avsluttet McGillen.