Oljeprisen henter seg inn etter sjokkdag

På det meste var oljeprisen ned 8 prosent tirsdag.

Tirsdag kveld nådde prisen på Brent-olje lavmålet 61,71 dollar fatet, noe som tilsvarte et fall på hele 7,9 prosent. Det er årets laveste pris. Onsdag henter prisen seg inn. Siste notering er 63,30 dollar, opp 1,3 prosent. Da børsen stengte i går var prisen 63,68 dollar.Den amerikanske lettoljen omsettes for 54,17 dollar fatet, opp 1,4 prosent.Den amerikanske bransjeorganisasjonen American Petroleum Institute (API) meldte tirsdag kveld at de amerikanske råoljelagrene falt med 1,5 millioner fat, til 439,2 millioner fat i uken som endte 16. november. - De økte prisene i morgentimene i dag er sentimentdrevet og er sannsynligvis bare en korreksjon av overreaksjonen fra markedet da prisene falt markant i går, sier seniorøkonom Vishnu Varathan i Mizuho Bank ifølge Platts, melder TDN Direkt.«Nyheten om at den amerikanske presidenten ikke vil straffe Saudi-Arabia ytterligere for drapet på journalisten Jamal Khashoggi lettet på den geopolitiske uroen. Det har vært bekymringer om at Saudi-Arabia muligens vil stramme til oljemarkedet og presse prisene høyere dersom de ble alvorlig straffet av USA», skriver ANZ ifølge Platts.


Les også