Torsdag hadde lettoljen falt over 20 prosent siden toppen på 76,72 dollar den 3. oktober. Fredag fortsatte fallet for 10. dag på rad, og det har i følge Dow Jones Market Data ikke skjedd siden 18. juli 1984, skriver Marketwatch.Ifølge Bespoke Investment Group har det aldri skjedd tidligere, i hvert fall ikke siden 1983 - for nesten 35 år siden.Under 60 og 70 dollarFredag ble lettoljen for levering i desember omsatt så lavt som 59,26 dollar. Januar-kontrakten var nede på 59,45 dollar på det laveste, mens februar ble omsatt så lavt som 59,64 dollar.Brent har også falt og falt, og fredag var fallet siden toppen i år, den 3. oktober, på det meste på 19,4 prosent. Januar-kontrakten ble omsatt så lavt som 69,48 dollar fredag, mens februar var nede på 69,79 dollar.SammensattÅrsakene er flere og bildet er sammensatt, men økende produksjon sammen med at sanksjonene mot Iran ble lempet på før mellomvalget, slik at åtte land likevel fikk lov å fortsette å kjøpe olje fra Iran, er medvirkende årsaker.Handelskrigen skaper også frykt for avtagende vekst i verdensøkonomien og dermed også forventet lavere etterspørsel.Det snakkes også om at spekulative posisjoner har skiftet raskere enn noen gang og at det nærmest har vært tilløp til panikkhandel. En