Pareto bull på Aker BP

Selskapet vil bade i kontanter.

Aker BP stiger 0,3 prosent til 236,80 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag.Pareto Securities, som generelt ser stor oppside i aksjen, estimerer ifølge TDN Direkt at aksjekursen nå reflekterer en langsiktig Brent-pris på under 60 dollar fatet.Meglerhuset karakteriserer risk/reward-bildet i Aker BP som attraktivt, og henter støtte fra 40 prosents produksjonsvekst etter at Johan Sverdrup blir satt i produksjon.Ifølge operatør Equinor er planlagt oppstart i november 2019, men en annen deleier i kjempefeltet - Lundin Petroleum - i dag åpnet for at oppstarten fremskyndes.For Aker BP estimerer Pareto ifølge TDN Direkt 23 kroner per aksje i fri kontantstrøm for Aker BP i 2020-25 med en Brent-pris på 60 dollar.Med 360 millioner aksjer i Aker BP snakker vi dermed om store summer.Meglerhuset viser også til selskapets «track record» av konsistent vekst i nettoverdiene de seneste årene.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også