Russland utløser oljeprisrally

Russian Minister of Energy Alexander Novak and Khalid Al-Falih, from left, Minister of Energy, Industry and Mineral Resources of Saudi Arabia attend a news conference after a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria, Thursday, Nov. 30, 2017. (AP Photo/Ronald Zak) Ronald Zak

Stormakten er på gli.

Oljeprisene har snudd oppover torsdag ettermiddag, etter å ha vært i ny nedoverbakke tidligere i dag.Brent-oljen stiger i skrivende stund 1,1 prosent til 59,70 dollar fatet, mens WTI-oljen har lagt på seg 1,5 prosent til 51,02 dollar fatet.Snuoperasjonen henger nok sammen med et oppslag hos Reuters om at Russland har blitt stadig mer overbevist om å kutte produksjonen sammen med OPEC.Landet skal være i samtaler med Saudi-Arabia om timing og volum, forteller kilder i industrien til nyhetsbyrået.Det russiske energidepartementet holdt tirsdag møter med toppsjefene for landets største oljeprodusenter, før neste ukes OPEC-møte i Wien.Russland er på gli- Tanken på møtet var at Russland trenger å kutte. Det sentrale spørsmålet er hvor raskt og hvor mye, sier en av kildene.- De fleste var enige om at vi ikke kan kutte umiddelbart, men at det må være en gradvis prosess som forrige gang, fortsetter vedkommende som ba om ikke å bli identifisert.Departementet avslo å kommentere saken overfor Reuters. Det samme gjorde Rosneft og Gazprom Neft.Lukoil, Tatneft, Surgutneftegas, Gazprom og Novatek har derimot ikke returnert nyhetsbyråets henvendelser så langt.