Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen er ned torsdag morgen.

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,52 prosent til 74,65 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,35 prosent til 65,08 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for cirka 76 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Tall fra amerikanske energimyndigheter (EIA) viste onsdag ettermiddag viste at amerikanske råoljelagre steg med 3,2 millioner fat til 426 millioner fat forrige uke. Byggingen var ifølge TDN Direkt imidlertid litt lavere enn konsensusestimatene, og prisene steg umiddelbart for senere å falle ganske kraftig tilbake."Den sterke oppbyggingen i oljelagrene vil mest sannsynlig holde et nedgående press på oljeprisene", skriver ANZ Reasearch i en oppdatering, ifølge nyhetsbyrået.En EIA-rapport senere onsdag viste ifølge TDN Direkt at USA produkserte 11,346 millioner fat olje per dag i august, mot 10,930 millioner fat per dag i juli. Sammenlignet med tilsvarende måned året før var produksjonen opp 22,7 prosent.Ellers opprettholder Goldman Sachs ifølge nyhetsbyrået sitt estimat om en Brent-pris på 80 dollar per fat ved årsslutt. Meglerhuset begrunner prognosen med at etterspørselsveksten, til tross for å ha falt litt tilbake, er over konsensusforventningene.


Les også