Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene faller torsdag morgen.

Brent-oljen er torsdag morgen ned 0,39 prosent til 63,23 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,33 prosent til 54,45 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 63,55 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.De amerikanske råoljelagrene steg mer enn ventet den seneste uken, og er ifølge TDN Direkt nå dermed opp ni uker på rad.Gårsdagens EIA-tall viste en lagerbygging på 4,9 millioner fat, mens det på forhånd var ventet en bygging på 2,9 millioner fat.Oljeprisene falt på nyheten, men steg ifølge nyhetsbyrået deretter markert, for så å falle tilbake igjen nær nivåer prisene nå ligger på.Societe Generales analytikere fremhever ifølge TDN Direkt at byggingen i råoljelagrene skjedde på tross av den store økningen i raffineriutnyttelsen.Generelt ser markedet nå mot Opec/ikke-Opecs møte i Wien den 6. desember, der videre samarbeid og et eventuelt koordinert produksjonskutt vil diskuteres.