Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen klatrer oppover igjen mandag morgen-

Brent-oljen er mandag morgen opp 2,02 prosent til 59,99 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,41 prosent til 51,13 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 59,21 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Analytikere fremhever ifølge TDN Direkt at fremtidsutsiktene på kort sikt ser «bearish» ut.«Det ser sannsynlig ut med enda en periode med svakhet i oljemarkedet denne uken mens investorene følger med på diskusjonene mellom Saudi-Arabia og Russland på G20-møtet», skriver analytikerne i ANZ i en kundeoppdatering ifølge nyhetsbyrået.«Det er allikevel håp om at ting kan stabilisere seg. Khalid al-Falih og Alexander Novak, den saudi-arabiske og den russiske oljeministeren, vil reise til møtet sammen og sies å se på forslag for å stoppe den nylige prisnedgangen», fortsetter ANZ.Fredag ettermiddag falt oljeprisen markant, og Brent-oljen ble kort tid etter at Oslo Børs stengte ifølge TDN Direkt notert til 58,50 dollar per fat. Analytikere tror 2019 vil bli et humpete år for oljemarkedet.«Spørsmål rundt prospektet om nedbremsing av den globale økonomien samt et tilbudsoverskudd forventes å stige», skriver analytikerne i Fitch Solutions, ifølge nyhetsbyrået.Ifølge analytikerne vil til og med et forventet tilbudskutt ledet av Opec etter det offisielle møtet den sjette desember «kanskje ikke være nok til å motvirke kreftene som er bearish».