Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller tilbake tirsdag morgen.

Publisert 6. nov. 2018 kl. 08.25
Oppdatert 6. nov. 2018 klokken 08.39
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,57 prosent til 72,75 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,32 prosent til 62,90 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 73,58 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Ifølge TDN Direkt mener analytikere at oljeprisen faller tilbake på forventninger om lavere økonomiske utsikter, noe som vil påvirke etterspørselen etter drivstoff. I tillegg har amerikanske myndigheter gitt åtte importland av iransk olje unntak fra de amerikanske sanksjonene, som gir dem mulighet til å fortsette kjøpene.- Sanksjonene har vært priset inn i oljemarkedet, og det vil i stedet rette fokuset mot globale etterspørselsutsikter på grunn av de pågående usikkerhetene som veier på de økonomiske fremtidsutsiktene, sier sjef for råvareanalytikerne i FXTM, Jameel Ahmad, ifølge nyhetsbyrået.Analytikeren legger til at han forventer en nedkjøling av den globale økonomien, noe som vil gi mer risiko i oljeprisen.President Donald Trump uttalte mandag ifølge Reuters og TDN Direkt at han ønsker å innføre sanksjonene mot Iran gradvis, for ikke å overraske markedet, noe som vil kunne gi høyere oljepriser.De åtte landene som har blitt gitt et 180 dager langt unntak fra de amerikanske sanksjonene mot Iran er Kina, India, Sør-Korea, Japan, Italia, Hellas, Taiwan og Tyrkia.