Brent-oljen er fredag morgen opp 1,04 prosent til 67,32 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,92 prosent til 57,20 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 67,11 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.som viste at råoljelagre la på seg 10,3 millioner fat i forrige uke, noe som er den største ukentlige oppbyggingen siden februar 2017. Analytikerne i en Reuters-meningsmåling ventet en økning på 3,2 millioner fat. Bensinlagre falt 1,4 millioner fat, mens destillatlagrene falt 3,6 millioner fat, ifølge EIA. Bensin- og destillatlagrene var ventet ned henholdsvis 1,5 og 1,7 millioner fat. Oljemarkedet har siden søndag blant annet vært preget av Saudi-Arabias uttalelser om at landet vil kutte produksjonen i desember med 500.000 fat pr dag fra november-nivået, samt at kilder har meldt at Opec/ikke-Opec har diskutert et produksjonskutt på 1,4 millioner fat pr dag i 2019.Ifølge TDN Direkt advarer Morgan Stanley om at et kutt fra Opec/ikke-Opec kanskje ikke vil få den ønskede effekten. Kartellet fjerner normalt mellomtunge og tunge fat fra markedet når de kutter, mens brent- og WTI-oljen er lett. Et kutt fra Opec/ikke-Opec vil derfor muligens ikke adressere overtilbudet av lett olje.