Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen er ned tirsdag morgen, men har styrket seg siden børsslutt her hjemme i går.

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 0,31 prosent til 66,58 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,14 prosent til 57,12 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 65,52 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Til tross for at oljeprisen er ned inneværende døgn, har den dermed styrket seg omtrent én dollar siden Oslo Børs stengte i går.Markedsaktører venter ifølge TDN Direkt nå økte råoljelagre i USA før Opec-møtet i begynnelsen av desember, der mulige produksjonskutt skal diskuteres. Det er ventet at de amerikanske råoljelagrene steg med 2,8 millioner fat forrige uke til rundt 445 millioner fat.Dersom tallene bekreftes når de offisielle tallene fra amerikanske myndigheter (EIA) kommer onsdag, vil amerikanske råoljelagre ifølge nyhetsbyrået ligge 5,4 prosent over femårssnittet, noe som vil være det største overskuddet siden januar i år.BNP Paribas spår ifølge TDN Direkt at Opec vil bli enige om å kutte produksjonen ved det neste offisielle møtet 6. desember, og at Brent-prisen vil hente seg inn til 80 dollar per fat før årsslutt. For 2019 venter banken en snittpris på 69 dollar per fat for WTI, og en Brent-pris på 76 dollar per fat.Mandag uttalte den russiske energiministeren Alexander Novak at landet planlegger å signere en partnerskapsavtale med Opec, og at denne vil bli diskutert på det kommende møtet.