Spår oljeprisen til 64 dollar fatet i 2020

JP Morgan - Foto: Øystein Schmidt

JP Morgan har kuttet i sine oljeprisestimater.

JP Morgan har kuttet i sine oljeprisestimater, og spår nå en gjennomsnittlig oljepris på 73 dollar fatet i 2019, ned fra investeringsbankens forrige prognose på 83,50 dollar per fat, ifølge CNBC.Scott Darling, leder av olje og gass i Asia og Stillehavet ved JP Morgan, sier ifølge nyhetsbyrået at investeringsbanken nylig reviderte utsiktene sine delvis på grunn av at tilbudet fra Nord-Amerika gradvis bygges opp i andre halvdel av neste år.JP Morgan spår videre at prisen på Brent-oljen skal gå mot 64 dollar i 2020.Brent-oljen er i skrivende stund ned 0,32 prosent til 63,28 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,71 prosent til 54,24 dollar fatet.Generelt ser markedet nå mot Opec/ikke-Opecs møte i Wien den 6. desember, der videre samarbeid og et eventuelt koordinert produksjonskutt vil diskuteres.