Bank of America er positive til oljeprisen

Spår 70 dollar fatet

Til tross for dramatiske fall i oljeprisen den seneste tiden, er noen analytikere fremdeles positive til utviklingen i 2019.I en fersk rapport skriver Bank of America Merrill Lynch at de forventer en Brent-oljepris på 70 dollar fatet i 2019, ifølge CNBC.-Vi tror Brent-oljeprisene vil stige til en gjennomsnittspris på 70 dollar per fat i 2019, og kanskje høyere enn dette i kort periode. Vi mener OPEC-kuttene var tilstrekkelige, sier Hootan Yazhari i Bank of America. Han spår et balansert marked og stabile oljelagre neste år.Ifølge CNBC er Yazhari riktignok mer optimistisk enn konsensus, ettersom andre analytikere spår en pris på rundt 60 dollar fatet det kommende året. Citigroup blant annet spår en pris på 60 dollar. Banken mener at de nylige OPEC-kuttene kan ha virket mot sin hensikt, ettersom de oppmuntrer amerikanske skiferoljeprodusenter til å pumpe mer olje.Siden oktober har Brent-oljen falt fra en topp på 86 dollar per fat til dagens pris på drøye 60 dollar. Oljeprisene gjorde et hopp forrige uke da OPEC sammen med Russland meldte at de ville kutte produksjonen med 1,2 millioner fat per dag, men prisene har falt noe tilbake etter det.