BP med investeringsbeslutning

BP har tatt investeringsbeslutning for fase 1 av Greater Tortue Ahmeyim-utviklingen.

FILE - In this Tuesday, Feb. 2, 2016 file photo, the logo of the BP is seen outside its petrol station in East Molesey, southwest London. Oil producer BP's earnings rose less than expected in the fourth quarter, as it sought to adapt to low energy prices with cost cuts, asset sales and a pullback in investment plans it was announced on Tuesday, Feb. 7, 2017. A key measure of net income, the underlying replacement cost profit, rose to $400 million from $196 million in the same period last year. (AP Photo/Matt Dunham, File) Matt Dunham

BP og partnere har fredag tatt endelig investeringsbeslutning for fase 1 av Greater Tortue Ahmeyim-utviklingen, ifølge en melding.Det kommer etter enighet mellom myndighetene i Mauritania og Senegal, samt BP, Kosmos Energy og de statlige oljeselskapene Petrosen og SMHPM.Partene vil fortsette med ferdigstilling av avtalene og hente endelige regulatoriske og kontraktsgodkjenninger. Etter dette vil fase 1 gå inn i en detaljert design- og konstruksjonsfase med tildeling av EPCI-kontrakter, heter det i meldingen.Det ventes at utviklingen av prosjektet vil starte i første kvartal 2019, og første gass ventes i 2022.BP Gas Marketing er valgt til enekjøper av LNGen fra Tortue fase 1.