- Dette er et prosjekt for økt oljeutvinning (IOR) som blant annet består av en flerfase pumpestasjon som vil øke produksjonen fra eksisterende brønner. Det gir nye oljefat til en svært konkurransedyktig pris, sier Torger Rød, direktør for prosjektutvikling i Equinor.
Equinor har sammen med partnerne besluttet å investere rundt 1,4 milliarder kroner i Vigdis Boosting Station, som har planlagt oppstart i første kvartal 2021. OneSubsea tildelt kontrakten
Ved oppstart er det ventet at utvinningsgraden fra havbunnsfeltet Vigdis, som har produsert olje via Snorre-feltet i mer enn 20 år, vil øke til 54 prosent, fra dagens 45 prosent. Pumpestasjonen kobles til rørledningen for å øke kapasiteten mellom Vigdis og Snorre A, og skal bidra til å hjelpe brønnstrømmen fra havbunnsfeltet opp til plattformen, opplyser Equinor.I tillegg brukes pumpestasjonen til å redusere brønnhodetrykket, noe som også skal øke produksjonen fra brønnene.Prosjektet innebærer også mindre modifikasjoner på Snorre A og Snorre B. Som omtalt tidligere onsdag er med å levere pumpesystem, inkludert bunnramme og trålbeskyttelse.