Faroe-styret slakter DNO-bud

- Betydelig undervurdert.

DNO la onsdag inn et nytt bud på samtlige aksjer i Faroe Petroleum.Nå har Faroe-styret sendt ut en børsmelding, og gjentar der budskapet fra forrige runde.- Budet er opportunistisk og undervurderer Faroe betydelig, og vi oppmuntrer alle aksjonærer til ikke å gjøre noe. Styret tror dessuten at DNOs tilbudsdokument ikke inneholder noe vesentlig ny informasjon eller nye argumenter som støtter tilbudet, heter det.- Utnytter oljeprisfalletStyret mener DNO med dette tilbudet søker å «utnytte det seneste oljeprisfallet til å kjøpe Faroe på billigsalg».Budet på 152 pence per aksjer representerer ifølge styret en premie på bare 21 prosent fra gårsdagens sluttkurs i London.- Dette er rundt halvparten av premien betalt i samtlige britiske oppkjøp de siste ti årene, skriver styret.I forhold til tre måneders vektet gjennomsnittskurs før budet ble annonsert, er premien på bare én prosent.Faroe Petroleum faller 0,1 prosent til 152,80 pence i dagens handel på London-børsen.Klart svar på tiltaleDNO skrev i forbindelse med fremleggelsen av budet at Faroe Petroleum har mislykkes i å skape konsistent avkastning til aksjonærene de siste 15 årene.Styret kommer med klart svar på tiltale, og skriver blant annet at selskapet er blant dem med best letehistorikk på norsk sokkel.- I de siste 12 månedene alene har Faroe boret tre letebrønner og gjort to kommersielle funn: Iris/Hades og Agar. Iris/Hades er et av verdens største funn så langt i år, skriver styret.Premien DNO tilbyr i forhold til aksjekursen 3. april, erkjenner ifølge styret «ikke de betydelige resultatene selskapet har levert siden».Dette inkluderer de nevnte Iris/Hades- og Agar-funnene, samt det nylig annonserte Equinor-byttet.