Finansiering i boks for Scatec-prosjekt

Starter bygging i Ukraina.

Scatec Solar og partnere har landet finansieringen av 47 MW Rengy-prosjektet i Mykolaiv-regionen sør i Ukraina, går det frem av en børsmelding.Totalinvesteringene oppgis til 52 millioner euro. The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) og Black Sea Trade and Development Bank (BSTDB) har signert kredittavtaler på 50 prosent hver for usikret finansiering av prosjektet, der Scatec Solar har 51 prosent eierandel. Kredittfasilitetene er på 36 millioner euro.I drift neste årByggingen starter umiddelbart, med kommersiell drift i løpet av 2019. Prosjektet vil bli realisert under Ukrainas ti-årige Feed-in-Tariff-plan, og ventes å produsere rundt 58 GWh årlig. Offentlige arealer vil leies for en forlenget periode, og anleggene ventes å levere strøm også utover Feed-in-tariff-perioden.Scatec Solar faller 1,4 prosent til 72,80 kroner på Oslo Børs fredag ettermiddag.Les mer her.