Hun jakter storfunn av olje

Hun har vært letesjef i Equinor og senere for Kjell Inge Røkke. Nå er hun headhuntet til global oljejakt.

I løpet av sin periode som letesjef i Equinor fra 2011 til 2014, var Gro Haatvedt (60) med på storfunn som Johan Sverdrup, Johan Castberg og King Lear. Kjell Inge Røkke fikk henne over til oljeselskapet sitt i 2014. Hun har i høst flyttet til London for å bli global letesjef i Neptune Energy, et ekspansivt oljeselskap med både kinesiske investorer og europeiske og amerikanske oppkjøpsfond i ryggen, skriver DN.- Var det høyere lønn som fristet deg?- Nei, jeg tjente bra i Aker BP. Det handler mer om det internasjonale perspektivet, det at en kan bygge noe ledende internasjonalt, det å ha flere bassenger å spille på, forteller Haatvedt til DN.- Ambisjonene er at vi skal ha 40 prosent av våre letebrønner i Norge. Hvor mange det blir, vil variere fra år til år, men det vil bli et godt antall brønner, sier Haatvedt videre.- Kan man finne et nytt Sverdrup?- Jeg tenker kanskje ikke et nytt Johan Sverdrup, men vi kan gjøre et stort funn til i Nordsjøen. Det er det å finne den fellen, sier hun til avisen.