Meglerhus: - Saudia-Arabia trenger høyere oljepris

Saudi-Arabia la tirsdag frem statsbudsjettet for 2019.  Ifølge Carnegie understreker dette landets behov for en mye høyere oljepris, skriver TDN Direkt. Saudi-Arabia legger til grunn en oljepris på 80 dollar pr fat i budsjettet, og venter å ha en oljeproduksjon på 10,2 millioner fat pr dag i snitt neste år. Carnegie mener at landet ikke vil balansere budsjettet selv med den høye oljeprisforventningen, og anslår at de trenger en oljepris på om lag 95 dollar pr fat for å være i balanse. - Dette støtter vårt syn om at Saudi-Arabia vil gjøre hva enn som er nødvendig for å løfte oljeprisene i 2019, inkludert å ta mer olje ut av markedet om nødvendig, skriver meglerhuset. Ifølge data innhentet av Bloomberg News venter analytikere en oljepris på rundt 73 dollar pr fat neste år, skriver nyhetsbyrået. Overordnet sett planlegger Saudi-Arabia å øke pengebruken med 7 prosent neste år.