Oljeprisen ned 3 prosent

Oljeprisen faller kraftig tirsdag formiddag.

Brent-oljen er tirsdag formiddag ned 3,12 prosent til 57,75 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 3,29 prosent til 48,55 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 59,97 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Også Oslo Børs er ned tirsdag, og Nordea skriver ifølge TDN Direkt i en kommentar at det er mulig det er nervøsitet foran onsdagens rentemøte i USA som preger markedet.«Der vil Fed ikke bare øke rentene, men fortsatt varsle flere renteøkninger neste år selv om dot-plottet (Feds renteprognoser) nok vil bli noe lavere enn sist», skriver Nordea.Det er ventet at Fed vil heve styringsrenten med 25 punkter til 2,25-2,50 prosent. I sin seneste Drilling Productivity-rapport, publisert mandag kveld, meldte EIA at ifølge TDN Direkt de venter at skiferoljeproduksjonen fra USA vil stige med 134.000 fat per dag fra desember til januar, slik at januar-produksjonen blir på 8,166 millioner fat per dag.Byrået har også oppjustert anslaget på skiferoljeproduksjonen for desember til 8,032 millioner fat per dag, fra tidligere estimat på 7,944 millioner fat.- Stigende amerikanske skiferoljeproduksjonsnivåer sammen med en oppbremsing i den globale økonomiske veksten truer med å motvirke Opec+ sine tiltak samtidig som markedene vurderer potensialet for løsere fundamentale forhold, sa analytiker i Phillips Futures, Benjamin Lu Jiaxuan, til Reuters, ifølge TDN Direkt.Equinor faller tirsdag formiddag 1,58 prosent til 187,35 kroner, mens Aker BP er ned 5,51 prosent til 216,00 kroner. DNO svekkes 3,78 prosent til 13,13 kroner.