Oljeprisen smeller opp åtte prosent

Julaften stupte oljeprisen over fem prosent samtidig som Wall Street hadde sin verste julaften noensinne.Onsdag kveld har imidlertid oljeprisen hentet seg kraftig inn, der Brent-oljen er opp 7,31 prosent til 54,16 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 7,76 prosent til 45,83 dollar fatet.Børsene i USA stiger også kraftig, der de toneangivende indeksene, Nasdaq, S&P 500 og Dow Jones, stiger mellom to og tre prosent.- Det er så mye tilbud i markedet til tross for at OPEC har vedtatt kutt. For Russland tar det litt tid å kutte produksjonen raskt på grunn av lokale forhold i Sibir, mens overproduksjonen i Saudi-Arabia og Emiratene vil ta tid å få bort. Jeg tror markedet forblir svakt i første kvartal, i alle fall til slutten av februar-mars, sier oljeanalytiker Nadia M. Wiggen i Pareto Securities, ifølge NTB.


Les også