Brent-oljen er mandag morgen opp 4,69 prosent til 62,25 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 5,05 prosent til 53,50 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 58,22 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Oljeprisen har dermed styrket seg kraftig over helgen, og er opp over 4 dollar per fat.Forventninger om at det tas en beslutning om produksjonskutt på Opec-møtet i slutten av uken, «våpenhvile» i handelskrigen mellom USA og Kina, samt produksjonskutt i Alberta i Canada, bidrar ifølge TDN Direkt til oppgangen.Saudi-Arabia og Russland ble i helgen enige omutover den opprinnelige avtalen som utgår ved nyttår, men de to partene har ennå ikke bekreftet noen nye produksjonskutt.Likevel forventer analytikere ifølge TDN Direkt at det vil komme et kutt, og ifølge Reuters forventes det at dette vil være på 1-1,4 millioner fat pr dag, sammenlignet med produksjonsnivåene i oktober.«Forventningen er et koordinert kutt for å redusere et marked med overtilbud og å tilpasse seg langsommere vekst i etterspørselen», skriver analytikerne i Fitch Solutions, ifølge nyhetsbyrået.UOB Bank skriver i en oppdatering at «det er økte forventninger til enighet om visse produksjonskutt mellom Russland og Opec den 6. desember», ifølge TDN Direkt.USA og Kina ble under helgens G20-møte  for å gi rom for handelsdialogMorgan Stanley mener dette kom som en overraskelse.«Avtalen om å fortsette samtalene i 90 dager hvor tariffene settes på hold er en «oppsideoverraskelse»», skriver analytikerne i en oppdatering, ifølge TDN Direkt.Videre skriver meglerhuset at de ser «en liten opside på vekstutsiktene for 2019».Ellers støttes oljeprisen ifølge nyhetsbyrået av nyheter om at den kanadiske provinsen Alberta fra 1. januar vil tvinge oljeprodusenter til et kutt på 8,7 prosent, tilsvarende 325.000 fat per dag, for å håndtere flaskehalsene som har ledet til oppbygging i råoljelagre. Den meste av oljen som produseres i Alberta eksporteres til USA.