Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller markant tirsdag morgen.

Brent-oljen er tirsdag morgen ned 1,49 prosent til 58,72 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,53 prosent til 49,43 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 59,97 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen har dermed blitt svekket mer enn én dollar fatet siden Oslo Børs stengte mandag. Ifølge TDN Direkt har det samtidig kommet rapporter om lagerbygging ved Cushing og at EIA venter en økning i skiferoljeproduksjonen i januar.Ifølge data fra Genscape skal råoljelagrene ved Cushing, Oklahoma, i USA ha steget med mer enn 1 million fat fra 11. til 14. Desember, melder nyhetsbyrået.I sin seneste Drilling Productivity-rapport, publisert mandag kveld, meldte EIA at ifølge TDN Direkt de venter at skiferoljeproduksjonen fra USA vil stige med 134.000 fat per dag fra desember til januar, slik at januar-produksjonen blir på 8,166 millioner fat per dag.Byrået har også oppjustert anslaget på skiferoljeproduksjonen for desember til 8,032 millioner fat per dag, fra tidligere estimat på 7,944 millioner fat.- Stigende amerikanske skiferoljeproduksjonsnivåer sammen med en oppbremsing i den globale økonomiske veksten truer med å motvirke Opec+ sine tiltak samtidig som markedene vurderer potensialet for løsere fundamentale forhold, sier analytiker i Phillips Futures, Benjamin Lu Jiaxuan, til Reuters.Ellers ser markedet ifølge TDN Direkt nå mot APIs seneste ukentlige amerikanske oljelagerundersøkelse, som publiseres tirsdag.