Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller torsdag morgen.

Brent-oljen er torsdag morgen ned 1,55 prosent til 56,35 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 2,03 prosent til 47,19 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 57,27 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisen har dermed svekket seg rundt én dollar siden Oslo Børs stengte i går.- Onsdagens innhenting var shortdekning. Investorene skiftet kjapt fokus til sviktende fundamentaler i oljemarkedene, inkludert tegn til nedbremsing i den globale økonomien neste år, rekordproduksjon og mangel på tillit med Opecs løfte om å bremse produksjonen, sier oljeanalytiker Xi Jiarui i JLC, ifølge TDN Direkt.Analytikeren mener at volatilitet i råoljeprisene denne uken har drevet investorene til å lukke posisjonene sine, noe som dermed tar vekk likviditet fra markedet.Flere analytikere mener ifølge TDN Direkt at økt frykt for høyere globalt tilbud og svakere global økonomisk vekst bidrar til press på prisene.«Råoljeprisene ga bort noe av oppgangen i senhandelen etter at Fed signaliserte videre rentehevinger i 2019. Dette ga liv i frykten for at den økonomiske veksten vil lide», skriver ANZ i en oppdatering, ifølge nyhetsbyrået.Onsdag kveld besluttet Federal Reserve å heve styringsrenten i USA med 0,25 prosentpoeng, til intervallet 2,25 - 2,50 prosent - det høyeste siden 2008.«Oljen har mistet troen på den globale økonomien og fører til et av de mest dramatiske fallene i prisene på to år og tenner bekymringene om en mulig kommende resesjon», skriver analytiker Phil Flynn i PRICE Futures, ifølge TDN Direkt.