Slik går det med oljeprisen

Oljeprisene tynges onsdag morgen.

Brent-oljen er onsdag morgen ned 1,43 prosent til 61,19 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 1,43 prosent til 52,49 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 62,50 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Oljeprisene tynges onsdag morgen i etterkant av oljelagertall fra USA, som viste en oppbygging i amerikanske råoljelagre på 5,4 millioner fat forrige uke.Det var ventet en nedgang på 2,4 millioner fat til 448 millioner fat under den samme perioden, ifølge en undersøkelse fra Platts. Analytikere venter ifølge TDN Direkt et volatilt marked i forkant av Opec/ikke-Opec møtet i Wien den sjette til syvende desember.«Oljeprisen holder seg oppe på forventninger om en tilstrekkelig produksjonskuttavtale som vil balansere markedet ved det kommende Opec-møtet», skriver analytikerne i ANZ mandag ifølge Platts.Det kan ifølge nyhetsbyrået videre være verdt å følge med på ytterligere nyheter rundt amerikanske sanksjoner mot Venezuela etter at Det hvite hus oppfordret president Donald Trump til å ramme Venezuela med sanksjoner som kan hemme det statligeide oljeselskapet PDVSA, ifølge Platts som viser til kilder med kjennskap til saken.Ellers planlegger den kinesiske oljetraderen Unipec å gjenoppta skipningene av amerikansk råolje til Kina innen marsmåned.