Slik går det med oljeprisen

Oljeprisen faller fredag morgen.

Brent-oljen er fredag morgen ned 0,76 prosent til 60,98 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,48 prosent til 52,33 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,70 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Oljeprisen har dermed styrket seg noe siden Oslo Børs stengte torsdag, samtidig som Saudi-Arabia ifølge TDN Direkt i går signaliserte et kutt i eksporten i etterkant av Opec/ikke-Opecs nylige kuttavtale.Kilder uttalte ifølge nyhetsbyrået at amerikanske oljeraffinerier er blitt bedt om å vente mye lavere skipninger fra Saudi-Arabia i januar enn det de har gjort de seneste månedene.De sa videre at skipningene fra kongedømmet til USA kan komme til å falle ned mot 30-årigsbunnpunktet som ble nådd sent i 2017 på 582.000 fat pr dag, som er ned med om lag 40 prosent fra det seneste tremånederssnittet.Selv om prisene er opp sammenlignet med nivået da børsen i Oslo stengte torsdag, har de ifølge TDN Direkt falt noe tilbake igjen i natt samtidig som Kina meldte om svakere enn ventet detaljhandel og industriproduksjon i november.