Tviler på at oljeprisfallet stanser skiferoljen

Klokkeklar analytiker.

Oljeprisene har stabilisert seg onsdag etter tirsdagens kraftige fall.Analytiker Stephen Brennock i PVM Oil Associates tviler på at prisfallet i olje vil stanse den amerikanske skiferoljens fremmarsj.- Så mye som det seneste prisfallet har injisert en ny dose usikkerhet inn i markedet, vil det kort sagt usannsynlig få skifertoget til å spore av, skriver han ifølge CNBC i et analysenotat publisert onsdag.Faktum er ifølge Brennock at produksjonen av amerikansk «tight oil» (skiferolje) ventes å vokse med minst én million fat per dag i 2019. - Gjør den det, vil den gå langt i å sementere USAs nyvunnede posisjon som verdens største oljeprodusent. Enn så lenge er glansdagene for skiferolje langt fra over, fortsetter han ifølge nettstedet.Dette spår OPECOPEC estimerte i sin forrige rapport USA-produksjonen av skiferolje til 6,19 millioner fat per dag i 2018, noe som i så fall vil være en vekst på 1,48 millioner fat per dag fra i fjor.2019-produksjonen ble estimert til 7,36 millioner fat per dag, noe som i så fall vil tilsvare en vekst på 1,17 millioner fat per dag.Brent-oljen stiger onsdag ettermiddag 0,7 prosent 56,63 dollar fatet, mens WTI-oljen trekker opp 1,15 prosent til 46,77 dollar fatet.