Venter et urolig 2019

Lavere handelsspenninger og lagertrekk gir støtte til oljeprisen, men 2019 ventes å bli et urolig år, ifølge analytikere.

Brent-oljen er torsdag morgen opp 0,45 prosent til 60,42 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,39 prosent til 51,35 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,84 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.- Nyheten om at Kina ser ut til å omformulere Made in China 2025 ga håp om at handelssamtalene går bedre enn ventet, skriver ANZ ifølge TDN Direkt.Videre har kinesiske statlige selskaper gjort sitt første store kjøp av soyabønner fra USA etter våpenhvilen i handelskrigen.Commerzbank tror ifølge nyhetsbyrået at volatiliteten som har vært i oljemarkedet denne senhøsten sannsynligvis kommer til å fortsette utover i 2019.- Den nylige turbulensen i energimarkedene vil sannsynligvis neppe bli noe roligere neste år. Dette skyldes de mange politiske spenningene, skriver storbanken.Banken tror likevel produksjonskuttene fra Opec og samarbeidslandene til slutt vil sikre balanse i markedet, skriver nyhetsbyrået.Tall fra EIA viser et fall i amerikanske råoljelagre på 1,2 millioner fat til 442 millioner fat i forrige uke.Det var ventet at de amerikanske råoljelagrene skulle falle med 3,0 millioner fat.- Et lagertrekk i amerikanske råoljelagre hjalp til med å gi støtte til sentimentet, til tross for at det var lavere enn ventet, skriver analytikerne i ANZ ifølge Platts.