- Har forverret bearish-påvirkningene på oljeprisen

Brent-oljen er onsdag morgen opp 0,26 prosent til 61,66 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,19 prosent til 53,11 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 60,68 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.Aktører i oljemarkedet ser nå mot denne ukens ukentlige oljelagertall fra USA, der det ventes, ifølge en analytikerundersøkelse gjennomført av Platts, et fall i rålagrene på 600.000 fat til 436,5 millioner fat i uken som sluttet 18. januar, skriver TDN Direkt.Resultatet av APIs ukentlige undersøkelse vil publiseres onsdag, mens de offisielle EIA-tallene vil slippes torsdag.- Effekten av stigende lagre og et økonomisk tungsinn på kort sikt har forverret bearish-påvirkningene på oljeprisen. Selv om Opec+ har blitt enige om en felles produksjonskuttavtale fortsetter markedskreftene å vise bearish tradingaktivitet blant bekymringene for et globalt overtilbud, sier investeringsanalytiker Benjamin Lu i Phillip Futures til Platts, ifølge nyhetsbyrået.Ellers estimerer EIA i den seneste Drilling Productivity-rapporten, publisert tirsdag kveld, at USAs skiferoljeproduksjon vil stige med 62.000 fat per dag fra januar til februar, slik at februar-produksjonen blir på 8,179 millioner fat per dag. Produksjonen per rigg på nye oljebrønner ventes også å stige svakt, med fire fat per dag til 632 fat per dag.