Saudi-Arabia kutter i oljeeksporten

Energi

Saudi-Arabia kutter sin oljeeksport med 800.000 fat daglig i januar, opplyser landets oljeminister.Landets eksport blir denne måneden på 7,2 millioner fat olje per dag, en nedgang fra 8 millioner fat per dag i november, opplyser oljeminister Khalid al-Falih.Neste måned skal eksporten kuttes med ytterligere 100.000 fat olje per dag, legger han til.Oljekartellet OPEC og dets allierte besluttet i forrige måned å kutte den samlede oljeeksporten med 1,2 millioner fat olje per dag fra denne måneden, i et forsøk på å sikre høyere oljepriser.Samtidig onsdag kunngjorde oljedepartementet nye oppjusterte anslag over landets oljereserver. Reservene utgjorde ved utgangen av fjoråret 263,2 milliarder fat olje, en oppgang fra 261 milliarder fat som er tallet kongedømmet har brukt i snart tre tiår, ifølge anslagene.Videre har Saudi-Arabia en reserve på 2,9 milliarder fat råolje i en grensesone som landet deler med Kuwait, ifølge anslagene. Medregnet dette er Saudi-Arabias oljereserver på 266,1 milliarder fat, ifølge de oppjusterte anslagene fra departementet.Departementet opplyser at tallene støttes av en uavhengig tredjepartssertifikasjon fra oljerådgivningsselskapet DeGolyer and MacNaughton (D&M).Saudi-Arabia er verdens største oljeeksportør og verdens tredje oljeprodusent etter USA og Russland. Landets oljereserver anslås til å være de nest største i verden etter Venezuela.(©NTB)

olje
opec
saudi-arabia
Nyheter
Energi