Ser signifikant oppside i DNO-brønn

Sparebank 1 Markets oppdaterer i olje.

Lavere oljepris har redusert verdsettelsen, men også økt attraktiviteten, går det ifølge TDN Direkt frem av en sektoroppdatering fra Sparebank 1 Markets onsdag.Analytiker Teodor Sveen-Nilsen drar frem Aker BP, der Johan Sverdrup vil forbedre inntjeningskvaliteten «dramatisk» fra et allerede sterkt nivå.Han forventer ifølge nyhetsbyrået at selskapet vil komme med oppdateringer på strategi, eiendeler og 2019-guiding på kapitalmarkedsdagen 17. januar.DNO er også blant meglerhusets favoritter.- Signifikant oppsidepotensial- Vi utelukker ikke at Baeshiqa-brønnen kanskje blir den nye Peshkabir, og ser signifikant oppsidepotensial dersom det blir gjort funn, skriver Sveen-Nilsen.I Equinor ser analytikeren ikke nok oppsidepotensial på dagens kurser til å forsvare en kjøpsanbefaling.Aker BP faller 1,1 prosent til 248,20 kroner på Oslo Børs onsdag morgen.DNO stiger 1,9 prosent til 14,67 kroner etter å ha høynet Faroe-budet, mens Equinor faller 0,2 prosent til 192,65 kroner.


Les også